Juu, Lauran arkitokon jatkokurssi alkoi tänään!

Ensiksi otimme katsekontaktia, ihan hyvin sujui. Sitten sivullemenoa, tälle herralle on taas vaihteeksi vähän tullut sitä, että "ei-nyt-kiinnosta"-juttua sivulletulon kanssa. Täytyy pitää pikkaisen taukoa siitä ja tehdä sitä entistä mielenkiintoisemmaksi. On auttanut tuo vähäisen tauon pitäminen! Nyt minä ja treenaaminen alkavat olemaan taas mielenkiintoisempia.

Katsekontaktin Baro ottaa hyvin sivullemenossakin ja pysyy siinä ihan hyvin.

Sitten seuraamista, se nyt ei mene vielä ollenkaan niinkuin pitäisi. Otan ihan pieniä pätkiä ja kehun ihan vähästäkin/nopeastakin katsekontaktista. Siitä se lähtee! :)

Otimme liikkeestä istumista, se oli todella kivaa! Elikkäs pistettiin kolme töttöröä pienen välimatkan päähän ja joko koira seuraa tai sitten juostiin siinä ja töttörön kohdalla istumaan.

Sitten otimme häiriötä paikallaoloon, se oli todella hyvää harjoitusta. Paikallaolo onkin asia, jonka tämä osaa parhaiten. Hyvin häiriössäkin oli maassa, ihan vain minuun katsoen.

Kaikkista hankalinta oli maassa pysyminen kun toiset koirat pujottelivat mennä vierestä, sekä itse pujotteleminen... Hajut kun on NIIIN kiinnostavia.

Hajuista tulikin mieleen, että tässä olen vähän jälkiä Barolle tehnyt. Yksi päivä tässä tein jälkeä ja samalla harjoittelin paikallaoloa. Jätin Baron tien viereen makaamaan ja itse menin vähän syrjemmälle tekemään pienen jäljen. Baro pysyi ihan hyvin. Nousi (katsomaan mitä ihmettä touhuan, sellainen ilme että varmaan ajatteli, että on toi aina ollut vähän outo, mut nyt se kyykkii tuolla puskassa yksinään... jo on...) ja kyllä ihan nätisti käskystä meni taas makaamaan ja oli siinä niin kauan kunnes vapautin. Olin ihan ihmeissäni, että jopa niin hyvin se meni, kun aikaisemmin ei tuommoista olla tehty. Jälkikin meni ihan hyvin.

Toisen kerran kun tein (sillä kertaa hieman pidemmän jäljen) Baro makasi todella rauhallisesti paikoillaan ja odotti minua ja nousi vasta vapautettuani sen. Jälkikin menee jo hyvin :)

Nyt vaan treenaamaan sivullemenoa, seuraamista askel askeleelta, luoksetuloa ripeämmäksi (on auttanut palkkaaminen nopeasti pallolla), paikallaoloon vaan vielä lisää häiriötä, liikkeestä istumista, maahanmenoa ja seisomista harjoiteltava.

Enää kohta viikko tokokisoihin, tiedä sitten jos me vaan jäädään katsomon puolelle... Mutta voisihan mölliluokkaan osallistua, sittenpähän ainakin näkisi mimmosta se on ja miten siellä kuuluu menetellä! :)

Ja niin, lauantaina kooikereiden II-päänäyttelyyn! :)