Nyt on pari viikkoa mennyt näyttelyihin keskittymiseen, ne on niin rankkoja kokemuksia tälle nuorelle vielä, että en ole kauheasti ennen näyttelyä/näyttelypäivä ja vähän sen jälkeen rasittanut sitä millään uusien asioiden opettamisella/vanhojen juttujen toistamisella. Mutta nyt aletaan täysillä taas treenailemaan TOKOa.

Otettiin tänään vapaamuotoista seuraamista (jos sen voi niin sanoa :D) (löysällä remmillä vasemmalla puolella, ei tarvitse olla katsekontaktia, nenä irti maasta). Tämä meidän herramme on niin innostunut haistelemaan, että todella hyvä opettaa sille tämä. Se sujuu jo ihan hyvin. Baro tykkää tästä liikkeestä kun siinä en ole niin tiukka, että on katsottava silmiin ja käveltävä ihan vieressä jne jne. Ja voi olla, että tämän liikkeen opeteltua ihan virallinen seuraaminen alkaa onnistua paremmin, kun tässä Baro jo vähän otti katsekontaktia vaikka en sitä pyytänytkään.

Paikallaoloa, hyvin sujuu. Nyt olen alkanut tekemään tätä uusissa paikoissa jne jne. Mutta nyt huolestuttaa, että vaikuttaako se, että Baro on ihan hieman vinossa siinä makuu asennossa, kisoissa arvosanaan?

Seuraamista, samalla tavalla vieläkin. Katsotaan nyt, että jos seuraaminen alkaisi myös sujua paremmin tuon "vapaamuotoisen seuraamisen" avulla!

Sivullemenoa, pitäisi saada Baro varmaan tulemaan ehkä vielä vähän lähemmäksi, muuten sekin hyvin. Täytyy pyytää joku apuohjaaja näyttämään Barolle, että hänen on mentävä sivulle. Kun Baro oppi maahanmenonkin ilman käsimerkkiä Lauran kanssa kun yhdessä sitä teimme.

Tänään Baro tapasi myös "tyttöystävänsä" Lakun. Otimme aluksi vähän ohitusharjoitusta, ja se meni yllättävän hyvin! Olin todella ylpeä kun Baro kulki ihan nätisti vasemmalla puolellani, vähän toki Lakuun päin katsellen ja kun lopuksi pysähdyimme, jäi Baro katsomaan Lakua päin, mutta muuten kaikinpuolin todella hyvin! Olin ihan yllättynyt, kun Baron pahe on vähän vetää ja hinkua liiankin innolla toisten koirien luokse...

Ja sitten he pääsivät telmimään pellolle! :)

618039.jpg

Näyttelystä

618048.jpg

Laku ja Baro